آیا نوار دهانی برای خواب موثر است؟

نوار چسب دهانی

نوار چسب دهان یک درمان خانگی است که به‌طور فزاینده‌ای محبوب است که برای تشویق تنفس بینی در هنگام خواب استفاده می‌شود. افرادی که در شب دهان خود را می‌بندند، ممکن است این کار را برای رفع مشکلاتی از خروپف تا بوی بد دهان انجام دهند.

نوار دهانی برای خواب تنها در چند آزمایش علمی کوچک مورد مطالعه قرار گرفته است، بنابراین مزایای ادعاشده آن تا حد زیادی در این مرحله حکایتی است. ما درمورد نحوه عملکرد نوار چسب دهان، آنچه تحقیقات موجود در مورد این عمل به ما می‌گوید، نحوه چسباندن ایمن به دهان خود و گزینه‌های جایگزین برای درمان مشکلات مربوط به خواب بحث می‌کنیم.

 

در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!

 

Mouth Taping چیست؟

نوار دهانی به عمل بستن نوار دهان در شب قبل از خواب اشاره دارد. افراد ممکن است نوار چسب دهان را امتحان کنند زیرا معتقدند با مجبور کردن خود به نفس کشیدن از طریق بینی، می‌توانند از اثرات منفی مرتبط با تنفس دهانی جلوگیری کنند.

 

چگونه نوار دهانی کار می‌کند؟

نوار چسب دهان شامل گرفتن نوار متخلخل و چسباندن آن بر روی هر دو لب بالا و پایین است، بنابراین فرد نمی‌تواند به راحتی دهان خود را باز کند. بستن دهان قبل از خواب باعث می‌شود که فرد هنگام خواب از طریق بینی نفس بکشد.

 

آیا نوار چسب دهان به خروپف کمک می‌کند؟

نوار چسب دهان ممکن است به‌عنوان یک درمان مفید خروپف باشد. در مطالعه‌ای بر روی افراد مبتلا به آپنه انسدادی خفیف خواب، پوشاندن یک چسب متخلخل روی دهان باعث شد همه شرکت‌کنندگان از طریق بینی نفس بکشند و زاویه کام و زبان را تغییر داد. این تغییرات به میزان قابل‌توجهی به خروپف کمتر و موارد کمتری از تنفس قطع‌شده منجر شد. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا با اطمینان بگوییم که آیا نوار چسب می‌تواند به‌طور موثر خروپف را درمان کند یا خیر.

 

بیشتر بخوانید: خروپف و خواب! 

بیشتر بخوانید: چرا خروپف می‌کنیم؟

 

فواید نوار دهانی

افرادی که از این نوارها استفاده کرده‌اند ادعا می‌کنند که چسب زدن دهان مشکلات مختلفی مانند خروپف، خستگی، مشکلات تمرکز، بوی بد دهان و تشنگی مفرط در شب را کاهش می‌دهد. بیشتر این ادعاها از نظر علمی مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند. تاکنون، تحقیقات تنها یک مزیت نوار چسب دهان را نشان داده است: کاهش خروپف و خستگی در افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب.

پیشنهاد مطالعه:
آپنه انسدادی خواب

علی‌رغم این واقعیت که تنفس از بینی آلرژن‌ها را فیلتر می‌کند، مقاومتی را افزایش می‌دهد که به حجم ریه‌ها کمک می‌کند و هوای گرم‌تر و مرطوب‌تری را به ریه‌ها می‌رساند، مطالعات روی نوار چسب برای افراد مبتلا به آسم هیچ فایده‌ای نداشته است. با این وجود، طرفداران نوار چسب دهانی ادعا می‌کنند که ممکن است به کاهش اثرات منفی که تصور می‌شود با تنفس دهانی مرتبط است، کمک کند، از جمله:

  • علائم اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD)
  • اختلال تنفس در خواب
  • خشکی دهان
  • بیماری لثه‌ها
  • بوی بد دهان
  • کند شدن رشد در کودکان
  • کاهش توانایی شناختی

تحقیقات بیشتر در مورد نوار چسب شبانه دهان قبل از اینکه بتوان به‌طور معتبر ادعا کرد که نوار چسب دهان به‌طور موثر خروپف و سایر اختلالات را درمان می‌کند، موردنیاز است.

 

در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!

 

عوارض جانبی نوار چسب دهان

عوارض جانبی نوار چسب دهان هنوز به‌طور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما عوارض جانبی گزارش‌شده شامل موارد زیر است:

  • تحریک روی لب یا اطراف آن.
  • درد هنگام پاره شدن نوار مخصوصا برای کسانی که صورتشان مو دارد.
  • اختلال در خواب به‌دلیل تحریک ناشی از نوار چسب یا مشکل در تنفس از طریق بینی.
  • اضطراب، برای کسانی که از بستن دهان خود احساس ناراحتی می‌کنند.
  • ناراحتی یا مشکل در تنفس.

تحقیقات آینده می‌تواند عوارض جانبی بالقوه دیگری را در رابطه با نوار چسب دهان کشف کند.

 

از چه نوع نوار دهانی برای خواب استفاده کنیم؟

اگر تصمیم دارید نوار دهانی را امتحان کنید، از یک نوار متخلخل که برای استفاده روی پوست انسان در نظر گرفته شده است استفاده کنید. استفاده از چسب نواری، نوار چسب یا نوار دیگری که برای استفاده در بدن در نظر گرفته نشده است ممکن است باعث تحریک یا واکنش آلرژیک شود.

برخی از شرکت‌ها نوارهای چسبی را می‌فروشند که برای استفاده برای چسب زدن دهان در هنگام خواب طراحی شده‌اند. اغلب داروخانه ها نوارهای ضدحساسیت، نوارهای جراحی و نوارهای ورزشی را نیز می‌فروشند که متخلخل هستند و معمولاً روی پوست انسان استفاده می‌شوند. اکثریت قریب به اتفاق مردم به نوارهای چسبی که از نظر پزشکی استفاده می‌شوند حساسیت ندارند، اگرچه برخی ممکن است تحریک یا واکنش‌های دیگر را نسبت به نوار پزشکی تجربه کنند.

 

 

در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!

 

نحوه چسباندن نوار دهانی به‌صورت ایمن

از آنجایی که نوار چسب دهانی یک عمل معمول پذیرفته‌شده در نظر گرفته نمی‌شود، قبل از امتحان این نوار چسب دهانی با پزشک مشورت کنید. در حال حاضر، هیچ دستورالعمل رسمی برای تشریح نحوه ایمن کردن نوار چسب دهانی وجود ندارد. همچنین، خطراتی که استفاده از نوار چسب بدون توصیه پزشک به همراه دارد ناشناخته است.

پیشنهاد مطالعه:
تشخیص سندروم پای بی‌قرار

قبل از امتحان کردن نوار دهانی برای خواب، ایده خوبی است که نوارهای دهان را درطول روز آزمایش کنید. اگر به‌دلیل آلرژی، پولیپ بینی یا دلایل دیگر در تنفس از طریق بینی مشکل دارید، باید از چسب زدن دهان خودداری کنید.

شما می‌توانید با استفاده از ژل یا روغن خوراکی در ناحیه اطراف دهان، قبل از چسباندن روی نوار، تحریک و چسبندگی باقی‌مانده را به حداقل برسانید. هنگام قرار دادن نوار، در نظر داشته باشید که آن را در یک گوشه تا کنید تا در صبح راحت‌تر جدا شود.

 

جایگزین‌های نوار دهانی

بسته‌به ‌عدم علاقه شما به نوار چسب دهانی، جایگزین‌های نوار دهانی متفاوت است.

خوابیدن به پهلو

اگر می‌خواهید خروپف را کاهش دهید، می‌توانید به جای چسباندن نوار دهانی خوابیدن به پهلو را تمرین کنید. دهه‌ها تحقیق نشان می‌دهد که هم افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب و هم بدون آن، هنگام خوابیدن به پهلو به جای خوابیدن به پشت، کمتر خروپف می‌کنند.

برای راحت‌تر کردن تغییر وضعیت خواب، ممکن است بخواهید یک تشک و بالش جدید بخرید. چیدمان تخت ایده‌آل باعث تراز شدن ستون فقرات می‌شود و نقاط فشار را درحالی‌که در رایج‌ترین حالت خواب خود دراز می‌کشید کاهش می‌دهد.

 

نوار بینی

نوارهای بینی گزینه دیگری برای کاهش خروپف است. نوارهای بینی ابزارهای چسبنده‌ای هستند که روی بینی قرار می‌گیرند تا مجرای بینی را گسترش دهند و تنفس بینی را تشویق کنند. مطالعات بر روی نوارهای بینی نتایج متفاوتی را به همراه داشته است که برخی از آن‌ها بهبود خروپف را نشان می‌دهند و برخی دیگر هیچ تاثیری نشان نمی‌دهند.

 

درمان آلرژی و آسم

حدود 25 درصد از مردم کشورهای غربی واکنش آلرژیک به موادی که تنفس می‌کنند مانند گرده گل را تجربه می‌کنند. این واکنش اغلب شامل احتقان بینی است که می‌تواند تنفس از طریق بینی را دشوارتر کند. اگر آلرژی دارید و متوجه می‌شوید که شب‌ها از دهان نفس می‌کشید، سعی کنید آلرژی خود را درمان کنید تا ببینید آیا این به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر از طریق بینی نفس بکشید یا خیر.

به‌طور مشابه، افرادی که با آسم زندگی می‌کنند باید با یک پزشک برای کنترل علائم با اجتناب از محرک‌ها و استفاده از دارو در صورت لزوم همکاری کنند.

 

رعایت بهداشت خوب دهان

نوار دهانی برای برخی افراد مورد توجه قرار می‌گیرد، زیرا وعده می‌دهد که می‌تواند بوی بد دهان را درمان کند. یک روال منظم بهداشت دهان شامل مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، تمیز کردن زبان و غرغره کردن با دهان‌شویه نیز می‌تواند به محافظت در برابر بوی بد دهان کمک کند.

 

 

تمرینات دهان و گلو برای کمک به توقف خروپف و OSA!

رعایت بهداشت خواب

برخی از افراد ادعا می‌کنند که چسب زدن دهان باعث کاهش خستگی درطول روز می‌شود. چندین عادات بهداشتی خواب وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند خواب موردنیاز خود را به‌دست آورید، مانند:

  1. هر روز در ساعت معینی به خواب رفتن و بیدار شدن
  2. خوابیدن در اتاقی که نور و صدا نداشته باشد
  3. پرهیز از نگاه کردن به صفحه نمایش قبل از خواب
  4. پرهیز از مصرف الکل و کافئین در ساعات قبل از خواب
  5. ورزش منظم
پیشنهاد مطالعه:
اختلالات خواب در زنان: پروژسترون برای خواب

 

در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!

 

چه زمانی با پزشک صحبت کنید؟

در برخی موارد، افرادی که علاقه‌مند به استفاده از نوار دهانی هستند ممکن است در عوض از کمک پزشکی بهره‌مند شوند. در صورتی که:

  • اختلال خواب دارید یا فکر می‌کنید ممکن است اختلال خواب داشته باشید.
  • بوی بد دهان را تجربه می‌کنید.
  • کودکی داشته باشید که عمدتاً از طریق دهان نفس می‌کشد.

اختلالات خواب شرایطی هستند که به جای درمان‌های خانگی نیاز به تشخیص و درمان حرفه‌ای دارند. استفاده از نوار چسب دهانی به جای مراجعه به پزشک می‌تواند شروع درمان مهم را به تاخیر بیندازد.

به‌طور مشابه، بوی بد دهان می‌تواند به دلیل مشکلی غیر از تنفس دهانی باشد. به‌عنوان مثال، افراد می‌توانند بوی بد دهان را درنتیجه حفره‌های دندانی، عفونت‌های زمینه‌ای سینوسی و مشکلات گوارشی مانند زخم‌ها تجربه کنند. ملاقات با پزشک و دندان‌پزشک می‌تواند به شما در شناسایی و درمان مشکلات زمینه‌ای پزشکی یا دندانی کمک کند.

همچنین اگر کودک شما مشکل تنفس دهانی دارد، مهم است که به پزشک مراجعه کنید. تنفس دهانی ممکن است رشد را در کودکان کند کند، بنابراین ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد. نوار دهانی در کودکان مطالعه نشده است و نباید امتحان شود.

 

جهت دریافت مشاوره رایگان و مشورت با پزشک متخصص کلیک کنید!

 

منابع:

Cooper, S., Oborne, J., Harrison, T., & Tattersfield, A. (2009). Effect of mouth taping at night on asthma control—A randomised single-blind crossover study. Respiratory Medicine, 103(6), 813–819

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19285849/

Sano, M., Sano, S., Oka, N., Yoshino, K., & Kato, T. (2013). Increased oxygen load in the prefrontal cortex from mouth breathing: A vector-based near-infrared spectroscopy study. Neuroreport, 24(17), 935–940

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24169579/

Huang, T.-W., & Young, T.-H. (2015). Novel porous oral patches for patients with mild obstructive sleep apnea and mouth breathing: A pilot study. Otolaryngology Head and Neck Surgery: Official Journal of the American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery, 152(2), 369–373

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25450408/

Morais-Almeida, M., Wandalsen, G. F., & Solé, D. (2019). Growth and mouth breathers. Journal of Pediatrics = Jornal de Pediatria (Brazil), 95 Suppl 1, 66–71

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30611649/

Jung, J.-Y., & Kang, C.-K. (2021). Investigation on the effect of oral breathing on cognitive activity using functional brain imaging. Healthcare (Basel, Switzerland), 9(6), 645

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34072444/

Smith, S. M., & Zirwas, M. J. (2015). Nonallergic reactions to medical tapes. Dermatitis: Contact, Atopic, Occupational, Drug, 26(1), 38–43

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25581669/

Ravesloot, M. J., van Maanen, J. P., Dun, L., & de Vries, N. (2013). The undervalued potential of positional therapy in position-dependent snoring and obstructive sleep apnea: A review of the literature. Sleep & breathing, 17(1), 39–49

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22441662/

Noss, M. J., Ciesla, R., & Shanga, G. (2019). Sleep quality and congestion with Breathe Right nasal strips: Two randomized controlled trials. Advances in Therapy, 36(8), 1975–1985

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31209698/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account