چه چیزی باعث خروپف در زنان می‌شود؟

خروپف در زنان

خروپف به‌دلیل ارتعاش بافت‌های موجود در راه هوایی هنگام تنفس فرد در خواب ایجاد می‌شود. اگرچه خروپف بر افراد با هر جنسیتی تأثیر می‌گذارد، چندین عامل منحصر به فرد در ایجاد خروپف در زنان کمک می‌کند.

فهرست محتوا نمایش

زنان درطول تاریخ در تحقیقات پزشکی، از جمله تحقیقات مربوط به خروپف، کمتر حضور داشته‌اند. با این حال، مطالعات نشان می‌دهد که چگونه هورمون‌های جنسی زنانه ممکن است بر خطر خروپف افراد تأثیر بگذارد و همچنین اینکه چگونه جنسیت ممکن است در میزان احتمال ابتلای فرد به گزارش این علامت شبانه نقش داشته باشد.

ما در مورد شرایطی صحبت می‌کنیم که خطر خروپف را در زنان افزایش می‌دهد، اینکه آیا خروپف در این گروه‌ها طبیعی است و چگونه می‌توان خروپف را کاهش داد یا از آن جلوگیری کرد.

 

بیشتر بخوانید: خروپف و خواب! 

بیشتر بخوانید: چرا خروپف می‌کنیم؟

 

علل خروپف در زنان

برخی از عوامل خطر برای خروپف، مانند بارداری و یائسگی، منحصر به زنان است. سایر علل شایع خروپف مانند احتقان بینی، کم‌کاری تیروئید، چاقی و برخی ویژگی‌های آناتومیکی ممکن است در افراد با هر جنس یا جنسیتی رخ دهد.

 

بارداری

کارشناسان تخمین می‌زنند که نیمی از افراد باردار خروپف می‌کنند. خروپف معمولاً با شروع بارداری بدتر می‌شود، به‌خصوص در سه ماهه سوم. پس از زایمان، اکثر افراد کاهش سریع خروپف را تجربه می‌کنند. تغییر هورمون‌ها، افزایش وزن و متورم شدن مجرای بینی، همگی می‌توانند به خروپف در دوران بارداری کمک کنند.

 

یائسگی

خروپف درطول و بعد از یائسگی افزایش می‌یابد که این می‌تواند به‌دلیل کاهش استروژن و پروژسترون باشد، هورمون‌هایی که ممکن است در برابر خروپف نقش بازدارنده داشته باشند. پس از یائسگی، زنان نیز معمولاً وزن اضافه می‌کنند و خطر چاقی و تغییرات تنفسی را درطول خواب افزایش می‌دهند.

 

در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!

 

اضافه وزن و چاقی

افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، بیشتر درمعرض خروپف هستند، زیرا بافت اضافی در گردن، گلو و زبان می‌تواند احتمال فروپاشی راه هوایی درطول خواب را افزایش دهد. چاقی همچنین می‌تواند حجم ریه‌های فرد را کاهش دهد و در عملکرد ماهیچه‌های درگیر در تنفس اختلال ایجاد کند.

پیشنهاد مطالعه:
چگونه با بی‌خوابی در دوران شیردهی مقابله کنیم؟

 

احتقان بینی و سایر مشکلات در بینی

خروپف همچنین می‌تواند زمانی که مجرای بینی مسدود شده یا بیش از حد باریک می‌شود، ایجاد شود. شرایطی که بر مجاری بینی تأثیر می‌گذارد و به خروپف کمک می‌کند عبارت‌اند از احتقان بینی به‌دلیل سرماخوردگی، آلرژی یا سینوزیت، جراحی روی سینوس‌ها، مشکلات تیغه بینی و رشد غیرطبیعی داخل حفره بینی.

 

سیگار، الکل و داروهای آرام‌بخش

چندین دارو و مواد دیگر می‌توانند احتمال خروپف کردن فرد را افزایش دهند. به‌عنوان مثال، نوشیدن الکل می‌تواند خروپف را افزایش دهد، که ممکن است به‌دلیل اثر الکل بر روی عضلات راه هوایی فوقانی باشد. سیگار کشیدن همچنین ممکن است خروپف را تشدید کند که احتمالاً به‌دلیل افزایش احتقان بینی یا ترک کوتاه‌مدت نیکوتین از سیگار نکشیدن درطول شب است.

داروهایی که ممکن است خطر خروپف را افزایش دهند عبارت‌اند از:

  • بنزودیازپین‌ها
  • آنتی‌هیستامین‌ها
  • داروهای ضدصرع
  • برخی از داروهای ضدافسردگی
  • مواد افیونی

 

کم‌کاری تیروئید

کم‌کاری تیروئید می‌تواند مجرای تنفسی افراد را تنگ کند و احتمال خروپف را افزایش دهد. کم‌کاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که هورمون‌های تیروئیدی تیروئید کافی تولید نمی‌کند و بر عملکرد اندام‌ها در سراسر بدن تأثیر می‌گذارد. کم‌کاری تیروئید در زنان و کسانی که باردار هستند یا اخیراً باردار بوده‌اند، شایع‌تر است.

 

آپنه انسدادی خواب

خروپف همچنین می‌تواند یکی از علائم آپنه انسدادی خواب (OSA) باشد، وضعیتی که در آن راه هوایی فرد باریک می‌شود و به‌طور قابل‌توجهی بر تنفس او درطول شب تأثیر می‌گذارد. درحالی‌که خروپف به‌تنهایی بر تنفس یا بیدار شدن فرد از خواب تأثیر نمی‌گذارد، OSA می‌تواند منجر به بیداری شبانه شود و عواقب خطرناک طولانی‌مدت سلامتی را افزایش دهد.

در گذشته، پزشکان آپنه انسدادی خواب را وضعیتی می‌دانستند که عمدتاً مردان را تحت‌تأثیر قرار می‌داد. با این حال، اکنون تحقیقات نشان می‌دهد که OSA اغلب در زنان نادیده گرفته می‌شود و حدود 93 درصد از زنان مبتلا به OSA تشخیص داده نشده‌اند.

محققان چندین توضیح برای این موضوع ارائه کرده‌اند، از جمله اینکه زنان ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کنند و یا کمتر به پزشک خود درمورد خروپف اطلاع دهند.

 

جهت دریافت مشاوره رایگان و مشورت با پزشک متخصص کلیک کنید!

 

آیا خروپف طبیعی است؟

تقریباً همه گهگاهی خروپف می‌کنند و افراد با افزایش سن بیشتر احتمال دارد خروپف کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که تقریباً 28 درصد از زنان بالغ به‌طور مرتب خروپف می‌کنند.

اگرچه بسیاری از زنان خروپف می‌کنند، کارشناسان معتقدند که زنان کمتر به خروپف اعتراف می‌کنند، شاید به این دلیل که خروپف به‌طور سنتی به‌عنوان یک رفتار مردانه تلقی می‌شده است.

از آنجایی که خروپف تنها زمانی رخ می‌دهد که فرد در خواب است، افرادی که خروپف می‌کنند ممکن است از آن آگاه نباشند، به‌خصوص اگر تنها بخوابند. خروپف به‌خودی‌خود اغلب بی‌ضرر است و ممکن است نیازی به درمان پزشکی نداشته باشد مگر اینکه برای خانواده فرد یا شریک رخت‌خواب او اختلال ایجاد کند.

پیشنهاد مطالعه:
آیا بی‌خوابی ژنتیکی است؟

با این حال، افرادی که به‌طور منظم خروپف می‌کنند باید با پزشک صحبت کنند، به‌خصوص اگر علائم آپنه انسدادی خواب مانند خروپف بسیار بلند، وقفه تنفسی در خواب، سردرد، یا خستگی مفرط درطول روز را دارند.

 

در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!

 

نحوه کاهش یا جلوگیری از خروپف

بسیاری از زنان می‌خواهند بدانند چگونه خروپف را متوقف کنند. بسته‌به علت، مداخلاتی که ممکن است باعث کاهش یا توقف خروپف شود شامل تغییر وضعیت خواب، کاهش وزن، کاهش مصرف دخانیات و الکل و استفاده از دستگاه‌ها یا داروها برای باز کردن راه هوایی است.

 

از مصرف دخانیات، الکل و داروهای آرام‌بخش خودداری کنید

کاهش مصرف دخانیات و الکل، به‌ویژه قبل از خواب، ممکن است خروپف را کاهش دهد یا متوقف کند. اگر داروهایی که فرد مصرف می‌کند به خروپف کمک می‌کند، می‌تواند با پزشک خود درمورد تغییر دوز دارو یا یافتن داروی دیگری صحبت کند.

 

درمان احتقان بینی

پزشکان ممکن است برای کاهش خروپف ناشی از احتقان بینی، داروی ضداحتقان، شستشوی بینی با آب نمک یا سایر روش‌های درمانی را توصیه کنند. در هنگام استفاده از داروهای ضداحتقان برای کاهش خروپف، همکاری با پزشک ممکن است مفید باشد، زیرا برخی از داروها درصورت استفاده طولانی‌مدت می‌توانند احتقان بینی را افزایش دهند.

 

از به پشت خوابیدن خودداری کنید

برخی از افراد هنگام خوابیدن به پهلو یا بلند شدن روی بالش گوه‌ای کمتر خروپف می‌کنند. برای تشویق به خوابیدن به پهلو، افراد می‌توانند یک توپ تنیس را به پشت لباس خود بدوزند تا از غلتیدن به پشت در طول شب جلوگیری کنند.

دستگاه‌های مختلفی برای کمک به خوابیدن به پهلو و باز نگه داشتن راه تنفسی فرد به بازار عرضه شده‌اند، مانند پیراهن‌های خواب، هشدار وضعیت بدن و بالش‌های مخصوص. تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا این دستگاه‌ها خروپف را بهبود می‌بخشند یا خیر.

 

چاقی

اگر پزشک تشخیص دهد که اضافه وزن یا چاقی به خروپف کمک می‌کند، کاهش وزن ممکن است کمک کند. کاهش وزن می‌تواند عملکرد ماهیچه‌ها را بهبود بخشد و بافت اضافی در دهان و گردن را کاهش دهد تا فشار وارده بر راه هوایی کاهش یابد.

 

 

در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!

 

تمرینات دهان و گلو را امتحان کنید

تمرینات دهان برای توقف خروپف، که به‌عنوان درمان عملکردی عضله نیز شناخته می‌شود، ممکن است به کاهش خروپف کمک کند. چندین مطالعه نشان داده‌اند که این تمرینات روزانه برای زبان، سقف دهان و سایر عضلات ممکن است هم دفعات و هم شدت خروپف را بهبود بخشد.

 

تمرینات دهان و گلو برای کمک به توقف خروپف و OSA!

 

پیشنهاد مطالعه:
با تاثیر مطالعه قبل از خواب بر بهبود خواب آشنا شوید!

گشادکننده بینی را امتحان کنید

اگر روش‌های دیگر مؤثر نباشند، پزشک ممکن است استفاده از گشادکننده بینی را توصیه کند. گشادکننده بینی ابزارهای پوشیدنی هستند که به باز نگه داشتن مجرای بینی با گشاد کردن بینی از داخل کمک می‌کنند یا به‌صورت نوارهای چسبنده بینی هستند که می‌توانند در خارج از سوراخ‌های بینی قرار گیرند.

 

از دستگاه فشار مثبت راه هوایی (PAP) استفاده کنید

اگرچه این درمان معمولاً برای افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب اختصاص دارد، پزشکان ممکن است فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) را برای رفع خروپف آزاردهنده تجویز کنند. یک دستگاه CPAP هوای تحت فشار را از طریق ماسک صورت می‌رساند تا از فروپاشی راه هوایی در هنگام خواب جلوگیری کند.

 

با یک دکتر صحبت کنید

از آنجایی که عوامل مختلفی می‌توانند در بروز خروپف نقش داشته باشند، اولین قدم برای مقابله با خروپف آزاردهنده تماس با پزشک است. پزشک می‌تواند با ارزیابی علائم فرد، توصیه درمان‌ها و بحث در مورد اینکه آیا آزمایش آپنه انسدادی خواب یا سایر شرایط سلامتی که می‌تواند به درمان خروپف کمک کند، بررسی شود.

 

در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!

 

منابع:

Schwab, R. J. (2022, May). Snoring. Merck Manual Professional Version., Retrieved January 16, 2023, from

https://www.merckmanuals.com/en-pr/professional/neurologic-disorders/sleep-and-wakefulness-disorders/snoring

Louis, J., & Pien, G. W. (2022, November 28). Obstructive sleep apnea in pregnancy. In V. Berghella, & N. Collop (Eds.). UpToDate., Retrieved January 16, 2023, from

https://www.uptodate.com/contents/obstructive-sleep-apnea-in-pregnancy

Lui, K. T., Kimoff, R. J., Panyarath, P., & Pamidi, S. (2022). Persistence and prevalence of sleep-disordered breathing after delivery: A scoping review of longitudinal and cross-sectional studies. Sleep Medicine Reviews, 65, 101674

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36209649/

Zhou, Y., Liu, F., Li, C., Zheng, Y., Hu, J., Zhou, Y., Geng, L., Jiang, S., Teng, Y., & Tao, M. (2020). Association of snoring and body composition in (peri-post) menopausal women. BMC Women’s Health, 20(1), 175

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32791966/

U.S. Department of Health and Human Services. (2022, December 15). Menopause and your health., Retrieved January 18, 2023, from

https://www.womenshealth.gov/menopause/menopause-and-your-health

Yuan, Y., Zhang, F., Qiu, J., Chen, L., Xiao, M., Tang, W., Luo, Q., Ding, X., & Tang, X. (2022). Association between snoring and diabetes among pre- and postmenopausal women. International Journal of General Medicine, 15, 2491–2499

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35282647/

A.D.A.M. Medical Encyclopedia. (2021, July 19). Snoring – adults. MedlinePlus., Retrieved January 18, 2023, from

https://medlineplus.gov/ency/patientinstructions/000720.htm

Badr, M. S. (2022, April 15). Pathophysiology of upper airway obstruction in obstructive sleep apnea in adults. In G. Finlay (Ed.). UpToDate., Retrieved January 16, 2023, from

https://www.uptodate.com/contents/pathophysiology-of-upper-airway-obstruction-in-obstructive-sleep-apnea-in-adults

Rowley, J. A. (2023, January 6). Snoring in adults. In M. S. Badr (Ed.). UpToDate., Retrieved January 16, 2023, from

https://www.uptodate.com/contents/snoring-in-adults

Kryger, M. H., & Malhorta, A. (2022, August 11). Management of obstructive sleep apnea in adults. In N. Collop (Ed.). UpToDate., Retrieved January 16, 2023, from

https://www.uptodate.com/contents/management-of-obstructive-sleep-apnea-in-adults

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account