در سال 1995، سازمان ملی هوانوردی و فضایی (ناسا) شروع به بررسی قدرت چرت زدن بهعنوان یک استراتژی برای هوشیار نگه داشتن خلبانان در طول یک شیفت کرد. آنها از آن زمان به مطالعه این موضوع ادامه دادند که چگونه چرتهای قدرتی میتوانند عملکرد کاری و هوشیاری را افزایش دهند، به همین دلیل است که بسیاری از مردم اکنون چرتهای کوتاه را «چرتهای ناسا» مینامند.
چرت ناسا چیست؟
اصطلاح “چرت ناسا” به چرت کوتاه اشاره دارد که برای بهینهسازی عملکرد کاری انجام میشود. اغلب افراد از عبارت چرت ناسا برای توصیف مشخص چرت زدن در محل کار استفاده میکنند.
چرت اولیه ناسا شامل فرصتی 40 دقیقهای برای چرت زدن خلبانان در حین پرواز در حالی بود که خلبانان دیگر پرواز میکردند. پس از یک مطالعه گسترده، ناسا تعیین کرد که طول خواب ایدهآل 26 دقیقه است تا اثرات آن بر عملکرد شغلی و هوشیاری به حداکثر برسد و اثرات اینرسی خواب، احساس تنبلی مبهوتکنندهای که معمولاً از چرتهای طولانیتر تجربه میشود، به حداقل برسد.
فواید چرت ناسا چیست؟
مطالعه اولیه ناسا در سال 1995 نشان داد که خلبانانی که بهمدت 26 دقیقه چرت میزدند تا 54 درصد افزایش هوشیاری و 34 درصد افزایش عملکرد در حین کار را در مقایسه با خلبانانی که چرت نمیزدند، تجربه کردند. علاوهبر این، خوابآلودگی کمتری در انتهای پرواز خود تجربه میکردند، درحالیکه خلبانانی که چرت نمیزدند دو برابر بیشتر خوابآلود داشتند.
در مطالعات اخیر غیرمرتبط با ناسا، چرتهای کوتاه، که اغلب به آن چرتهای قدرتی نیز میگویند، همچنان مزایایی را نشان میدهد، از جمله:
- بهبود حافظه و خلاقیت
- کاهش زمان واکنش
- سلامت قلب بهتر
- افزایش تمرکز
- کاهش فشار خون
نکاتی برای چرت زدن مانند یک فضانورد
چند استراتژی وجود دارد که میتوانید هنگام چرت زدن با قدرت از آنها استفاده کنید.
چرت خود را کوتاه نگه دارید:
سعی کنید چرت خود را کمتر از 30 دقیقه نگه دارید. برای چرت زدن مناسب ناسا، 6 دقیقه را به خوابیدن و 26 دقیقه را به چرت زدن اختصاص دهید.
مصرف کافئین را امتحان کنید:
مصرف کافئین بلافاصله قبل از چرت زدن ممکن است انرژی بیشتری نسبت به چرت زدن به تنهایی ایجاد کند.
مکانی مناسب برای خواب بیابید:
در فضایی که تاریک، ساکت و با دمایی که برایتان راحت است راحتتر به خواب بروید. اگر در محل کار میخوابید، این ممکن است دشوار باشد. در صورتی که جای تاریک و ساکتی برای خواب ندارید، گوشگیرها و ماسکهای چشم ممکن است با مسدود کردن صدا و نور مخرب بالقوه کمک کنند.
منابع
Dutheil, F., Danini, B., Bagheri, R., Fantini, M. L., Pereira, B., Moustafa, F., Trousselard, M., & Navel, V. (2021). Effects of a short daytime nap on the cognitive performance: A systematic review and meta-analysis. International Journal of Environmental Research and Public Health, 18(19), 10212
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34639511/
Rosekind, M. R., Smith, R. M., Miller, D. L., Co, E. L., Gregory, , KB, Webbon, L. L., Gander, P. H., & Lebacqz, J. V. (1995). Alertness management: strategic naps in operational settings. Journal of sleep research, 4(S2), 62–66