اکثر خوانندگان با مفهوم راه رفتن در خواب آشنا هستند و شاید حتی قبلاً شنیده باشند که کسی در خواب صحبت میکند. با توجه به استفاده از گوشیهای هوشمند در سراسر جهان، ارسال پیامک بهعنوان رفتار دیگری که برخی افراد گهگاه در هنگام خواب انجام میدهند، ظاهر شده است. در این مقاله در مورد علل ارسال پیامک در خواب، راهکارهایی برای جلوگیری از ارسال پیامک در هنگام خواب و چگونگی اطلاع از اینکه آیا باید در مورد این موضوع با پزشک خود مشورت کنید، صحبت میکنیم.
بیشتر بخوانید: راه رفتن در خواب!
بیشتر بخوانید: صحبت کردن در خواب!
Sleep Texting یا ارسال پیام در خواب چیست؟
ارسال پیام در خواب به پدیدهای اشاره دارد که در آن شخص درحالیکه از نظر فنی در خواب است به پیامهای متنی پاسخ میدهد یا شروع به ارسال پیام میکند. Sleep Texting یک تشخیص مستقل نیست. در عوض، بهطور کلی با سایر پاراسومنیاها گروهبندی میشود، اصطلاحی که به رفتارهای غیرعادی اشاره دارد که در هنگام خواب، هنگام به خواب رفتن یا هنگام بیدار شدن رخ میدهد. مانند سایر پاراسومنیاها، افرادی که Sleep Texting را گزارش میدهند اغلب رفتارهای خود را در روز بعد به خاطر نمیآورند.
پاراسومنیا چیست؟
علل
از آنجایی که هیچ مطالعه تحقیقاتی بهطور خاص در مورد Sleep Texting وجود ندارد، هنوز نمیتوان در مورد علت آن مطمئن بود. بااینحال، تحقیقات بر روی سایر پاراسومنیاها نکاتی را در مورد مکانیسمهای پشت Sleep Texting ارائه میدهد.
رفتارهای پاراسومنیا میتواند در طول خواب حرکت سریع چشم (REM)، خواب حرکت غیرسریع چشم (NREM) و در حالت بین خواب و هوشیاری رخ دهد. برخی از پاراسومنیاها معمولاً با حالات خاصی از هوشیاری مرتبط هستند. برای مثال، برانگیختگیهای گیجکننده که اغلب منجر به راه رفتن در خواب میشوند، در طول خواب NREM اتفاق میافتند، درحالیکه نمایش رویاها با خواب REM مرتبط است. صحبت کردن در خواب میتواند در طول خواب NREM یا REM رخ دهد. فلج خواب، که در آن ذهن فرد بیدار است درحالیکه بدن او هنوز فلج است، در هنگام بیداری نسبی رخ میدهد. تا زمانی که محققان مستقیماً Sleep Texting را مطالعه نکنند، نمیتوانیم بدانیم که آیا این پیامک معمولاً در مراحل خواب REM یا NREM رخ میدهد یا در حالت بیداری نسبی. این امکان وجود دارد که مواردی از ارسال پیامک در هنگام خواب به دلایل مختلف در طول حالتهای مختلف هوشیاری رخ دهد.
در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!
بهعنوان مثال، ممکن است یک نفر در حین خواب REM هنگام اجرای یک رویا، متن بفرستد، زیرا دارای اختلال رفتاری در خواب REM است. شخص دیگری ممکن است در هنگام برانگیختگی گیجکننده، متنی را بفرستد، زیرا در حالتی بین خواب و بیداری، یک هشدار متنی را میشنود و به پیام پاسخ میدهد.
صرف نظر از زمان ارسال پیامک در چرخه خواب، برخی عوامل ممکن است احتمال وقوع آن را افزایش دهند. عوامل زیر خطر ابتلا به پاراسومنیا را در افراد افزایش میدهد:
- سن کمتر
- یکی از اعضای نزدیک خانواده که پاراسومنیا را تجربه میکند
- داروهای آرامبخش
- برخی دیگر از اختلالات خواب، مانند اختلال در تنفس در خواب و اختلال حرکت دورهای اندام
- مصرف الکل
- تب
- استرس
- کم خوابی
- صداهای خارجی
جلوگیری
اگرچه دلایل ارسال پیامک در هنگام خواب هنوز مشخص نیست، تحقیقات موجود در مورد پاراسومنیا بهطور کلی نشان میدهد که اقدامات متعددی وجود دارد که فرد میتواند برای کاهش یا جلوگیری از بروز پاراسومنیا انجام دهد.
به اندازه بخوابید
از آنجایی که پاراسومنیا میتواند با کمخوابی ایجاد شود، هنگام تلاش برای پیشگیری از آن، داشتن خواب کافی مهم است. کارشناسان توصیه میکنند که نوجوانان 8 تا 10 ساعت در شب و بزرگسالان حداقل 7 ساعت بخوابند. علاوهبر اینکه بهطور بالقوه از ارسال پیامک در خواب جلوگیری میکند، خوابیدن به مقدار توصیهشده میتواند به شما کمک کند تا احساس استراحت کنید و سلامتی خود را حفظ کنید.
گوشی خود را خاموش کنید
خاموش کردن یا پنهان کردن تلفن خود در اتاق دیگر ممکن است مانع از ارسال پیامک در خواب شود، زیرا گاهیاوقات صداهای خارجی باعث پاراسومنیا میشود. یک مطالعه نشان داد که 98 درصد از نوجوانان بهطور منظم بعد از ساعت 8 شب پیامک ارسال میکنند و 70% بعد از ساعت 10 شب پیامک ارسال میکنند. این عادات ارسال پیامک نشان میدهد که نوجوانان ممکن است تلفن خود را در هنگام شب در نزدیکی تخت و با اعلان صدادار نگه دارند.
مطالعات نشان میدهد که استفاده از تلفن یا سایر وسایل الکترونیکی روی خواب کودکان، نوجوانان و دانشجویان بهطور یکسان تأثیر منفی میگذارد. درواقع، یک مطالعه بر روی دانشجویان نشان داد که 26 درصد از آنها Sleep Texting را گزارش کردهاند و این دانشآموزان احتمالاً تلفن خود را در تخت با خود نگه میدارند. بنابراین، خاموش کردن تلفن، دورتر قرار دادن آن یا دور نگه داشتن آن از اتاق خواب خود در شب نیز ممکن است کیفیت خواب را بهبود بخشد.
داروهای خود را بررسی کنید
داروهای آرامبخش و مکملها میتوانند خطر ابتلا به پاراسومنیا را افزایش دهند. اگر درحالحاضر داروهای آرامبخش مصرف میکنید، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید تا ببینید آیا جایگزینی وجود دارد که آرامبخش کمتری داشته باشد یا نه.
اجتناب از مصرف الکل
الکل نهتنها خواب را مختل میکند، بلکه یک آرام بخش است، به این معنی که میتواند باعث پاراسومنیا در برخی افراد شود. اگر بهطور منظم الکل میخورید و میبینید که در خواب مینویسید، بهطور کلی از الکل اجتناب کنید.
سایر اختلالات خواب را درمان کنید
خطر ابتلا به پاراسومنیا زمانی افزایش مییابد که سایر اختلالات خواب مانند آپنه انسدادی خواب یا اختلال حرکتی دورهای اندامها را دارید. اگر یکی از این اختلالات برای شما تشخیص داده شده است، برنامه درمانی تعیینشده توسط پزشک را برای کاهش این عامل خطر دنبال کنید.
در کمتر از 30 ثانیه سلامت خوابتو بسنج!
چه زمانی با پزشک صحبت کنید؟
Sleep Texting ممکن است باعث اضطراب شود یا منجر به موقعیتهای خجالتآور شود، اما اگر فقط یک یا دو بار اتفاق بیفتد، احتمالاً دلیلی برای نگرانی نیست. اگرچه ارسال پیامک در خواب بهطور کامل مورد تحقیق قرار نگرفته است، پدیده مشابه صحبت کردن در خواب بسیار شایع است، بهطوری که تا 66 درصد از افراد در مقطعی از زندگی خود آن را تجربه میکنند. بااینحال، اگر Sleep Texting به یک اتفاق رایج تبدیل شود یا در کنار علائم دیگر اتفاق بیفتد، ممکن است زمان برنامهریزی برای ویزیت پزشک فرا رسیده باشد.
جهت دریافت مشاوره رایگان و مشورت با پزشک متخصص کلیک کنید!
پزشک میتواند به شما کمک کند تا دریابید که چرا پاراسومنیا را تجربه میکنید. داشتن یک دفترچه خاطرات خواب و نوشتن علائم و سابقه خواب قبل از ویزیت میتواند به پزشک کمک کند تصویر واضحتری از وضعیت شما به دست آورد. اگر کسی شاهد Sleep Texting شما بوده است، ممکن است بخواهید او را به قرار ملاقات خود بیاورید یا از او بخواهید آنچه را که دیده است بنویسد. یک پزشک ممکن است یک تست خواب به نام پلیسومنوگرافی را برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنچه در هنگام خواب رخ میدهد تجویز کند. همچنین ممکن است سوالاتی بپرسد و آزمایشهایی را برای رد سایر مسائل پزشکی مانند تشنج و اختلالات اضطرابی تجویز کنند.
تست خواب چیست؟
منابع:
Pew Research Center. (2021, April 7). Mobile fact sheet., Retrieved August 16, 2021, from
https://www.pewresearch.org/internet/fact-sheet/mobile/
Bollu, P. C., Goyal, M. K., Thakkar, M. M., & Sahota, P. (2018). Sleep medicine: Parasomnias. Missouri Medicine, 115(2), 169–175
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30228711/
Dowdell, E. B., & Clayton, B. Q. (2019). Interrupted sleep: College students sleeping with technology. Journal of American College Health: J of ACH, 67(7), 640–646
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30365360/
National Center for Chronic Disease Prevention and Health Promotion, Division of Population Health. (2017, March 2). How much sleep do I need? Centers for Disease Control and Prevention., Retrieved August 16, 2021, from
https://www.cdc.gov/sleep/about_sleep/how_much_sleep.html
Troxel, W. M., Hunter, G., & Scharf, D. (2015). Say “GDNT”: Frequency of adolescent texting at night. Sleep Health, 1(4), 300–303
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26981583/
Hisler, G. C., Hasler, B. P., Franzen, P. L., Clark, D. B., & Twenge, J. M. (2020). Screen media use and sleep disturbance symptom severity in children. Sleep Health, 6(6), 731–742
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32861729/
Garmy, P., & Ward, T. M. (2018). Sleep habits and nighttime texting among adolescents. The Journal of School Nursing: The Official Publication of the National Association of School Nurses, 34(2), 121–127
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28421911/
He, S., Hasler, B. P., & Chakravorty, S. (2019). Alcohol and sleep-related problems. Current Opinion in Psychology, 30, 117–122